Sunday, February 11, 2018

ဘက္စံုသံုး ဆပ္ျပာရည္ ၿပဳလုပ္နည္း........

ဤဘက္စံုသံုး ဆပ္ျပာဆီ ျပဳလုပ္နည္းကို စာေရးသူ၏ ကိုယ္ေတြ႕အားေရးသားပါသည္။ ျပဳလုပ္၍ေရာင္းခ်ပါက အိမ္တြင္း ၀င္ေငြရွိႏုင္သလို မိမိ ကိုယ္တိုင္ ျပဳလုပ္ သံုးစြဲပါကလည္း အဖိုးႏႈန္း ခ်ဳိခ်ဳိျဖင့္ အသံုးျပဳႏိုင္မည္ ျဖစ္ပါသည္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
၁။ SLES or N 70 ( Sodium laureth sulfate) ပ်စ္ေဆး အဆီ/အႏွစ္ ၁ကီလိုဂရမ္
၂။ SLS (sodium lauryl sulfate) ေခ်းခၽြတ္ေဆး အေခ်ာင္း ၀.၅ကီလိုဂရမ္
၃။ NaCL (sodium Chloride) အျမွဳပ္အားေကာင္းေဆး အမႈန္႔ ၀.၅ကီလိုဂရမ္
Image result for ၃။ NaCL (sodium Chloride)၄။အနံ႔ မိမိႏွစ္သက္ရာ (အသီး၊ ပန္း)
 
လိုအပ္ေသာ ပစၥည္း ကိရိယာမ်ား
၁။ သန္႔ရွင္းေသာေရ ၁၀ လီတာ (ေရသန္႔ဗူးႀကီး ၁၀ ဘူး)
၂။ ပံုး (သံသို႕မဟုတ္ စတီးကိုမသံုးသင့္ပါ) ေရ ၁၀လီတာ၀င္ဆန္႔ေသာပံုး 
၃။ ေယာင္းမႀကီး(သို႕) သန္႔ရွင္းခိုင္ခန္႔ေသာတုတ္ေခ်ာင္း ေမႊရန္
ဆပ္ျပာဆီေဖာ္စပ္နည္း အဆင္႔ဆင္႔
 
N70ကိုေရသန္႔ ၁၀လီတာ (ေရသန္႕ဗူး၁၀ဗူး) အတြင္းေမႊေဖ်ာ္ပါ။ ေမႊေဖ်ာ္ရာတြင္ အႏွစ္မ်ား အားလံုးေပ်ာ္၀င္ေအာင္ေမႊပါ။ SLS (ေခ်းခ်ြတ္ေဆး) အေခ်ာင္း ကေလးမ်ား ထည့္ပါ။ SLS(ေခ်းခ်ၽြတ္ေဆး အေခ်ာင္း) မ်ား အားလံုးေပ်ာ္၀င္သြားၿပီ ဆိုပါက NaCl (အၿမွပ္ အားေကာင္း ေဆးမွဳန္႔)ဆားကို ထည့္၍ေမႊပါ။ ေဆးျပစ္လာပါမည္။ NaClမ်ားေပ်ာ္၀င္ၿပီးပါက မိမိ နွစ္သက္ရာ အသီး သို႔ ပန္းအနံ႔ကို ထည့္ေမႊပါ။ ထို႕ေနာက္ ၈နာရီ ၾကာထားၿပီးလွ်င္ သံုးစြဲႏိုင္ပါၿပီ။
 ရနံ႔အတြက္
မိမိ ႏွစ္သက္ရာ အသီးအႏွံ၏အခြံမ်ား၊ ပန္းမ်ား ကိုေရ၂လီတာတြင္ ထည့္ျပဳတ္ပါ။ အခြံမ်ားကို မိမိ ႏွစ္သက္သေလာက္ ထည့္ႏိုင္ပါတယ္။ ဥပမာ- သံပုရာ အနံအား ႏွစ္သက္သည္ဆိုပါစို႔ သံပုရာသီး အခြံအား ႏူးအိေအာင္ ျပဳတ္ပါ။ ၿပီးေနာက္ အဖတ္မ်ားကို စစ္ထုတ္ၿပီး အရည္ကို ထည့္ပါ။* သတိျပဳရန္မွာ အသီး ျပဳတ္ရည္၏ ပမာဏကို ဆပ္ျပာရည္ေဖ်ာ္စပ္ရာတြင္ေလ်ာ့၍ ထည့္ရပါမယ္။
ကုန္က်စရိတ္မွာ ျမန္မာေငြ၄၀၀၀ က်ပ္၀န္းက်င္္သာ က်သင့္ပါသည္။
မုိးပန္းၿဖဴ


No comments:

Post a Comment

ရဲဆိုး ဇာတ္သိမ္းပိုင္း( ပန္းရိုင္းwrite: )

ကုတင္ေစာင္းမွာ ဖင္ပူးေတာင္း ေထာင္ေပးထားတဲ႕ စေနမကို ကုတင္ေအာက္ ၾကမ္းၿပင္မွာ မတ္တပ္ရက္ၿပီး ေဆာင္႕ထည္႕ေနတဲ႕ စိုးရေအာင္သည္ ဆက္တိုက္ အၾကိမ္ တရာေက...