ဒါကေတာ့ ပင္ပြား ႏွင္႔ ေဆးကုုလားမပါ။ ဒါမ်ိဳးပုုလင္းကိုု ဝယ္မည္ဆိုုလွ်င္ ေဆးကုုလားမအတြက္ ၂ ပုုလင္းလိုုပါတယ္။ ပင္ပြားကိုု အဂၤလိပ္လိုု အမ်ားစုုက basil seeds လိုု႔ေခၚပါတယ္။ ေဆးကုုလားမကိုုအဂၤလိပ္လိုုဘ
ဂ်ံဳပူတင္းျပဳလုုပ္နည္း
ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ဥ - ၂၄ လုုံး
- ႏြားႏိုု ့- ၄ လီတာ
- သၾကား - ၁ ခြက္ႏွင့္ ခြက္ေလးပုုံ ၃ ပုုံ
- ဂ်ံဳမွဳန္ ့- ၁ ခြက္ ႏွင့္ ခြက္ေလးပုုံတပုုံ
- ေထာပတ္ - ခြက္ တဝက္ (သိုု႔) ထမင္းစားဇြန္း ၈ ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
- ဗင္နီလာအနံ ့အရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
(၁ ခြက္ = 240ml = ၇ိုုး၇ိုုးေကာ္ဖီခြက္ ၁ ခြက္ = ထမင္းစားဇြန္း ၁၆ ဇြန္း)
( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)
ျပဳလုုပ္နည္း
- ၾကက္ဥကိုုညက္ေနေအာင္ခေလာက္ပ
- ဒယ္အိုုးထဲကိုု မုုန္ ့ႏွစ္ရည္မ်ားထည့္ရ်္ မီီးေအးေအးျဖင့္ အပူေပးျပီး ဆက္တိုုက္ေမြွပါ။ ပ်စ္ပ်စ္ေလးျဖစ္လာလွ်င္ မီးဖိုုေပၚမွခ်ပါ။ (ဆက္တိုုက္မေမြွလွ်င္ အခဲမ်ားျဖစ္သြားတတ္ပါတယ္။)
- ထိုု ့ေနာက္ဆီသုုတ္ထားေသာ ဘန္းအၾကီး ၂ ဘန္းထဲကိုုထည့္ရ်္ မ်က္ႏွာျပင္ညီေအာင္ညွိပါ။
- အပူခ်ိန္ 350'F (180'C) မွာၾကိဳအပူေပးထားေသာ oven ထဲကိုု ပူတင္းဘန္းထည့္ရ်္ ၁ နာရီဖုုတ္ျပီးလွ်င္ အေအးခံထားပါ။(ေပါင္းအိုုးထဲ
ပုုံရဲ႔ ညာဖက္အစြန္ဆုုံးက ၂ ပန္းကန္က ေရစိမ္ျပီးေရစစ္ထားေသာ ပင္ပြား ႏွင့္ ေရစိမ္ျပီးေရစစ္၊အေရာင္ဆိုု
ေဆးကုုလားမကိုု ဇလုုံအၾကီးတခုုထဲမွာ ေရစိမ္ထားပါ။ ေရစိမ္တဲ့ဇလုုံထဲကိုု အနီေရာင္ဆိုုးေဆး ၅ စက္ေလာက္ထည့္ပါ။အနည္းဆုုံး ၅ နာရီေလာက္ေရစိမ္ထားရပါတယ္။ (မသန္႔တဲ့ ေဆးကုုလားမဆိုုရင္ အမိႈက္သရိုုက္ဖယ္ရပါတယ္။) ျပီးလွ်င္ ေရစစ္ထားပါ။
ပင္ပြားကိုု ေဖ်ာ္ရည္မေဖ်ာ္ခင္ ၁၅ မိနစ္ေလာက္အလိုုမွာေရစိမ္ပါ
ေက်ာက္ေက်ာကိုုေတာ့ အိစံက ၃ မ်ိဳးေလာက္ေတာ့ လုုပ္ေစခ်င္ပါတယ္။ အနီေရာင္ကေတာ့ အဓိကတမ်ိဳး၊ ျပီးရင္ ဆြမ္းေမႊးအနံ႔အတြက္တမ်ိဳး ႏွင့္အုုန္းႏိုု႔ေက်ာက္ေက်ာ
- အုုန္းႏိုု႔ေက်ာက္ေက်ာအတြက္
- အနီေရာင္ေက်ာက္ေက်ာအတြက္ ေရ ၄ လီတာခြဲ ထဲကိုုအနီေရာင္ဆိုုးေဆး ၁၀ စက္ေလာက္ထည့္ ျပီး မီးဖိုုေပၚမွာပြက္ေအာင္တည္၊
- အစိမ္းေရာင္ဆြမ္းေမႊးအတြက္ ဆြမ္းေမႊးအရြက္ျဖင့္လုုပ္မည
- အေအးခံျပီးေသာ ေက်ာက္ေက်ာမ်ားကိုု (အေပါက္အၾကီးဆုုံၚ) ျခစ္ျဖင့္ျခစ္ထားပါ။ (သိုု႔) အတုုံးအေသးေလးေတြတုုံးထားပါ
No comments:
Post a Comment