Saturday, March 3, 2018

ဖာလူဒါအိုုးၾကီးေဖ်ာ္နည္း (အလွဴေဖ်ာ္နည္း) (၁၅၀-၂၀၀စာ)...

အခုုေဖ်ာ္နည္းေလးကေတာ့ အိစံတိုု႔ စတုုဒီသာေကြ်းရင္ေဖ်ာ္တဲ့နည္းေလးပါ။ တခြက္ခ်င္းေဖ်ာ္နည္းမွာပါတဲ့ မလိုုင္ဖတ္ကိုုေတာ့ ထည့္မထားပါဘူး။ ဖာလူဒါကလဲ မႏၱေလးက ဖာလူဒါအမ်ားစုုဆိုုရင္ အုုန္းသီးျခစ္ဖတ္ထည့္တယ္၊ မုုန္႔လက္ေဆာင္းဖတ္မပါဘူးေပါ့ေနာ္။ ရန္ကုုန္ကဖာလူဒါအမ်ားစုုကေတာ့ အုုန္းသီးဖတ္မပါဘူး၊ မုုန္႔လက္ေဆာင္းဖတ္ပါတယ္ေပါ့ေနာ္။ အခုုေရးေပးမွာကေတာ့ မုုန္႔လက္ေဆာင္းဖတ္ေကာ၊ အုုန္းသီးျခစ္ဖတ္ေကာထည့္ထားပါတယ္။ အလွဴအတြက္ပဲျဖစ္ျဖစ္၊ ေမြးေန႔ပြဲျဖစ္ျဖစ္၊ party မွာပဲျဖစ္ျဖစ္ အဆင္ေျပေစမည့္နည္းေလးပါ။ အားလုုံးအဆင္ေျပမယ္လိုု႔လဲေမွ်ာ္လင့္ပါတယ္။ ေဖ်ာ္ၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။ ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား ၁။ အဆီမထုုတ္ရေသးေသာက်က္ျပီးသား ႏြားႏိုု႔ (whole milk)- ၁၀ ဂါလံ ၂။ ႏိုု႔စိမ္း (evaporated milk) - ၁၂ ဗူး ၃။ မုုန္႔လက္ေဆာင္းဖတ္ - ၁ ပိႆာ (သိုု႔) ၄ ေပါင္ (သိုု႔) ၁ ကီလိုုဂရမ္ ၄။ ယိုုးဒယား အနီေရာင္သာကူေစ႔ (red color tapioca) ၄၀၀ ဂရမ္အထုုပ္ - ၄ ထုုပ္ ၅။ ပင္ပြား (basil seeds)- ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း ၆။ ဂ်ံဳပူတင္း - ဘန္းအၾကီး ၂ ဘန္း (ပူတင္းပုုံမွာ ျပဳလုုပ္နည္းႏွင့္လိုုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ားကိုုေရးထားပါတယ္။) ၇။ ေဆးကုုလားမ - လက္တဆုုပ္စာ ၈။ အုုန္းသီးျခစ္ဖတ္ (shredded coconut)- ၅၀ သားခန္႔ (အုုန္းသီး ၂ လုုံးစာ) ၉။ ေက်ာက္ေက်ာထုုပ္ (၂၅ဂရမ္အထုုပ္)(agar agar) - ၉ ထုုပ္ ၁၀။ သၾကား - ၁၇ ခြက္ (ေက်ာက္ေက်ာအတြက္+အခ်ိဳရည္အတြက္) ၁၁။ အုုန္းႏိုု႔ ၄၀၀ml ဗူး (coconut milk) - ၃ ဗူး = ၁၂၀၀ ml ၁၂။ ဗင္နီလာ ေရခဲမုုန္႔ (vanilla ice cream)- ၄ ဂါလံ ၁၃။ နွင္းဆီအန႔ံအခ်ိဳရည္ - ၁ ပုုလင္း (album မွာပုုံျပထားပါတယ္။) ၁၄။ ႏွင္းဆီအနံ႔အရည္ (rose flavor) - ၁ ပုုလင္း (တခ်ိဳ႔ပုုလင္းေတြက အနံ႔ေကာ အေရာင္ေကာပါျပီးသားရွိပါတယ္။ အဲ့တာမ်ိဳးဆိုုရင္ တပုုလင္းပဲလိုုပါတယ္။ တကယ္လိုု႔ အနံ႔က အၾကည္ရည္သတ္သတ္ဆိုုရင္ အေရာင္အတြက္ rose pink color ပုုလင္း ၁ ပုုလင္းလိုုပါတယ္။) ၁၅။ ေရခဲ - ၁ ဂါလံကိုု အတုုံးၾကီးၾကီးခဲထားပါ။ ၁၆။ ေက်ာက္ေက်ာအတြက္ အနီေရာင္ဆိုုးေဆးအရည္၊ အစိမ္းေရာင္ဆိုုးေဆးအရည္ ႏွင့္ဆြမ္းေမႊးအန႔ံအရည္(pandan flavor) (သိုု႔) ဆြမ္းေမႊးရြက္ ျပဳလုုပ္နည္း ၁။ ပထမဆုုံး သၾကားရည္အရင္လုုပ္ရေအာင္။ သၾကားရည္အတြက္ သၾကား ၈ ခြက္၊ ေရ ၄ ခြက္ကိုု မီးဖိုုေပၚတင္၊ သၾကားေတြအရည္ေပ်ာ္သြားလွ်င္ မီးဖိုုေပၚမွခ်ရ်္ အေအးခံထားပါ။ (သၾကားရည္ျပဳလုုပ္နည္းမွာ သၾကား ၂ဆ ေရ ၁ ဆျဖစ္သည္။) အခ်ိဳၾကိဳက္လွ်င္ သၾကားရည္ကိုုပုုိလုုပ္ထားပါ။ ၂။ ေက်ာက္ေက်ာကိုုေတာ့ အိစံက ၃ မ်ိဳးေလာက္ေတာ့ လုုပ္ေစခ်င္ပါတယ္။ အနီေရာင္ကေတာ့ အဓိကတမ်ိဳး၊ ျပီးရင္ ဆြမ္းေမႊးအနံ႔အတြက္တမ်ိဳး ႏွင့္အုုန္းႏိုု႔ေက်ာက္ေက်ာ တမ်ိဳးပါ။ - အုုန္းႏိုု႔ေက်ာက္ေက်ာအတြက္က အုုန္းႏိုု႔ ၃ ဗူး ႏွင့္ေရ ၃ လီတာကိုု မီးဖိုုေပၚမွာပြက္ေအာင္တည္၊ သၾကား ၃ ခြက္ ႏွင့္ ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔ ၃ ထုုပ္ကိုု သမေအာင္လုုပ္ထားပါ။ အရည္မ်ားပြက္လာလွ်င္ သမေအာင္လုုပ္ထားေသာ ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔ႏွင့္ သၾကားကိုုထည့္ပါ။ ေနာက္တခါပြက္လာလွ်င္ ၅ မိနစ္ေလာက္မီးဖိုုေပၚမွာထားျပီးလွ်င္ မီးဖိုုေပၚမွခ်ပါ။ ထိုု႔ေနာက္ဘန္းထဲထည့္ရ်္ အေအးခံပါ။ - အနီေရာင္ေက်ာက္ေက်ာအတြက္ ေရ ၄ လီတာခြဲ ထဲကိုုအနီေရာင္ဆိုုးေဆး ၁၀ စက္ေလာက္ထည့္ ျပီး မီးဖိုုေပၚမွာပြက္ေအာင္တည္၊ သၾကား ၃ ခြက္ ႏွင့္ ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔ ၃ ထုုပ္ကိုု သမေအာင္လုုပ္ထားပါ။ အရည္မ်ားပြက္လာလွ်င္ သမေအာင္လုုပ္ထားေသာ ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔ႏွင့္ သၾကားကိုုထည့္ပါ။ ေနာက္တခါပြက္လာလွ်င္ ၅ မိနစ္ေလာက္မီးဖိုုေပၚမွာထားျပီးလွ်င္ မီးဖိုုေပၚမွခ်ပါ။ ထိုု႔ေနာက္ဘန္းထဲထည့္ရ်္ အေအးခံပါ။ - အစိမ္းေရာင္ဆြမ္းေမႊးအတြက္ ဆြမ္းေမႊးအရြက္ျဖင့္လုုပ္မည္ဆိုုလွ်င္ ဆြမ္းေမႊးအရြက္ ၅ ရြက္ႏွင့္ေရ ၄ လီတာခြဲ (အန႔ံအရည္ျဖင့္လုုပ္မည္ဆိုုလွ်င္ ဆြမ္းေမႊးအန႔ံအရည္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ ပုုံတပုုံနွင့္ ေရ၄ လီတာခြဲ)ကိုု မီးဖိုုေပၚမွာပြက္ေအာင္တည္၊ သၾကား ၃ ခြက္ ႏွင့္ ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔ ၃ ထုုပ္ကိုု သမေအာင္လုုပ္ထားပါ။ အရည္မ်ားပြက္လာလွ်င္ သမေအာင္လုုပ္ထားေသာ ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔ႏွင့္ သၾကားကိုုထည့္ပါ။ ေနာက္တခါပြက္လာလွ်င္ ၅ မိနစ္ေလာက္မီးဖိုုေပၚမွာထားျပီးလွ်င္ မီးဖိုုေပၚမွခ်ပါ။ ထိုု႔ေနာက္ဘန္းထဲထည့္ရ်္ အေအးခံပါ။ - အေအးခံျပီးေသာ ေက်ာက္ေက်ာမ်ားကိုု (အေပါက္အၾကီးဆုုံၚ) ျခစ္ျဖင့္ျခစ္ထားပါ။ (သိုု႔) အတုုံးအေသးေလးေတြတုုံးထားပါ။ (ျခစ္ျဖင့္ျခစ္တာက ပိုုျမန္ပါတယ္။) ၃။ သာကူအတြက္ကေတာ့ သာကူ ၄ ထုုပ္ကိုု အိုုးၾကီးၾကီးထဲမွာ ေရက သာကူရဲ ႔ ၇ ဆေလာက္အရင္ထည့္ျပီးေရကိုုအရင္ပြက္ေအာင္တည္၊ ေရပြက္လာမွ သာကူေစ႔မ်ားကိုုထည့္ျပီး သာကူေစံ အစံေပ်ာက္သြားသည္အထိၾကိဳပါ။ ထိုု႔ေနာက္ ေရေအးျဖင့္ေရေဆးထားပါ။ (ေရေအးျဖင့္ေဆးမွ သာကူေစ႔မ်ားတခုုႏွင့္တခုုမကပ္မွာပါ။) ၄။ ဂ်ံဳပူတင္းျပဳလုုပ္နည္း ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား - ၾကက္ဥ - ၂၄ လုုံး - ႏြားႏိုု ့- ၄ လီတာ - သၾကား - ၁ ခြက္ႏွင့္ ခြက္ေလးပုုံ ၃ ပုုံ - ဂ်ံဳမွဳန္ ့- ၁ ခြက္ ႏွင့္ ခြက္ေလးပုုံတပုုံ - ေထာပတ္ - ခြက္ တဝက္ (သိုု႔) ထမင္းစားဇြန္း ၈ ဇြန္း - ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း - ဗင္နီလာအနံ ့အရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း (၁ ခြက္ = 240ml = ၇ိုုး၇ိုုးေကာ္ဖီခြက္ ၁ ခြက္ = ထမင္းစားဇြန္း ၁၆ ဇြန္း) ( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml) (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml) ျပဳလုုပ္နည္း - ၾကက္ဥကိုုညက္ေနေအာင္ခေလာက္ပါ။ ထုုိ ့ေနာက္ ႏြားႏိုု ့၊သၾကား၊ ဆား၊ေထာပတ္္၊ ဗင္နီလာအနံ ့တိုု ့ကုုိထည့္ရ်္ သမေအာင္လုုပ္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ဂ်ံဳကိုုဇကာတိုုက္ထည့္ပါ။ - ဒယ္အိုုးထဲကိုု မုုန္ ့ႏွစ္ရည္မ်ားထည့္ရ်္ မီီးေအးေအးျဖင့္ အပူေပးျပီး ဆက္တိုုက္ေမြွပါ။ ပ်စ္ပ်စ္ေလးျဖစ္လာလွ်င္ မီးဖိုုေပၚမွခ်ပါ။ (ဆက္တိုုက္မေမြွလွ်င္ အခဲမ်ားျဖစ္သြားတတ္ပါတယ္။) - ထိုု ့ေနာက္ဆီသုုတ္ထားေသာ ဘန္းအၾကီး ၂ ဘန္းထဲကိုုထည့္ရ်္ မ်က္ႏွာျပင္ညီေအာင္ညွိပါ။ - အပူခ်ိန္ 350'F (180'C) မွာၾကိဳအပူေပးထားေသာ oven ထဲကိုု ပူတင္းဘန္းထည့္ရ်္ ၁ နာရီဖုုတ္ျပီးလွ်င္ အေအးခံထားပါ။ (ေပါင္းအိုုးထဲမွာဘန္းအေသးေလးေတြ(သိုု႔) ခြက္ကေလးေတြနဲ႔ေပါင္းလဲရပါတယ္။) ၅။ ေဆးကုုလားမကိုု ဇလုုံအၾကီးတခုုထဲမွာ ေရစိမ္ထားပါ။ ေရစိမ္တဲ့ဇလုုံထဲကိုု အနီေရာင္ဆိုုးေဆး ၅ စက္ေလာက္ထည့္ပါ။အနည္းဆုုံး ၅ နာရီေလာက္ေရစိမ္ထားရပါတယ္။ (မသန္႔တဲ့ ေဆးကုုလားမဆိုုရင္ အမိႈက္သရိုုက္ဖယ္ရပါတယ္။) ျပီးလွ်င္ ေရစစ္ထားပါ။ ၆။ ပင္ပြားကိုု ေဖ်ာ္ရည္မေဖ်ာ္ခင္ ၁၅ မိနစ္ေလာက္အလိုုမွာေရစိမ္ပါ။ ပင္ပြားကိုုေရစိမ္ရင္ ေရထဲကိုု ပင္ပြားမ်ားျဖဴးရ်္ ထည့္ပါ။ ေရစိမ္ျပီးပြလာေသာ ပင္ပြားမ်ားကိုု ေရစစ္ထားပါ။ ဖာလူဒါေဖ်ာ္ရန္အကုုန္အဆင္သင့္ျဖစ္လွ်င္ - အိုုးအၾကီးၾကီးထဲကိုု ႏြားႏိုု႔ ၁၀ ဂါလံ၊ ႏိုု႔စိမ္း ၁၂ဗူး၊ ႏွင္းဆီအနံ႔အခ်ိဳရည္ ၁ ပုုလင္း၊ ႏွင္းဆီအနံ႔အရည္ ၁ ပုုလင္း၊ နွင္းဆီအေရာင္အရည္ ၁ ပုုလင္း၊ သၾကားရည္တိုု႔ကိုုထည့္ရ်္ သမေအာင္အရင္ေမႊပါ။ ထိုု႔ေနာက္ ျခစ္ထားေသာ (သိုု႔) တုုံးထားေသာ ေက်ာက္ေက်ာ၊ သာကူေစ႔၊ ေဆးကုုလားမ၊ ပင္ပြား၊ မုုန္႔လက္ေဆာင္းဖတ္မ်ားကိုုထည့္ရ်္ သမေအာင္ေမႊပါ။ (အခ်ိဳျမည္းၾကည့္ျပီး အခ်ိဳလိုုေသးလွ်င္ ေတာ့ သၾကားထပ္ထည့္ပါ။ (သိုု႔) သၾကားရည္ကိုု ပိုုလုုပ္ထားတာကိုုထည့္ပါ။) ေရခဲအတုုံးလိုုက္ၾကီးကိုုထည့္ထားပါ။ (ေရခဲကိုုမခြဲပါနဲ႔) ပူတင္းကိုု သတ္သတ္ထားပါ။ အုုန္းသီးကိုုလဲသတ္သတ္ထားပါ။ ေရခဲမုုန္႔ကိုုလဲသတ္သတ္ထားပါ။ - တခြက္စာအတြက္ဆိုုလွ်င္ ဖာလူဒါအရည္ကိုု ေယာက္ခ်ိဳဇြန္းျဖင့္ ၁ ဇြန္းခတ္ထည့္၊ ပူတင္းကိုု ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းျဖင့္ခတ္ထည့္၊ ေရခဲမုုန္႔တလုုံးထည့္ျပီးအေပၚမွ အုုန္းသီးျခစ္ဖတ္ျဖဴးရ်္ ျပင္ေပးပါ။Image may contain: drink and indoor
Image may contain: drink
ဒါကေတာ့ ပင္ပြား ႏွင္႔ ေဆးကုုလားမပါ။ ဒါမ်ိဳးပုုလင္းကိုု ဝယ္မည္ဆိုုလွ်င္ ေဆးကုုလားမအတြက္ ၂ ပုုလင္းလိုုပါတယ္။ ပင္ပြားကိုု အဂၤလိပ္လိုု အမ်ားစုုက basil seeds လိုု႔ေခၚပါတယ္။ ေဆးကုုလားမကိုုအဂၤလိပ္လိုုဘယ္လိုုေခၚလဲေတာ့ မသိဘူး၊ ျပင္ပႏိုုင္ငံေတြမွာဆိုုရင္ အိႏိၶယဆိုုင္ေတြမွာ ဝယ္လိုု႔ရပါတယ္။Image may contain: dessert, food and indoor
ဂ်ံဳပူတင္းျပဳလုုပ္နည္း
ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ဥ - ၂၄ လုုံး
- ႏြားႏိုု ့- ၄ လီတာ
- သၾကား - ၁ ခြက္ႏွင့္ ခြက္ေလးပုုံ ၃ ပုုံ
- ဂ်ံဳမွဳန္ ့- ၁ ခြက္ ႏွင့္ ခြက္ေလးပုုံတပုုံ
- ေထာပတ္ - ခြက္ တဝက္ (သိုု႔) ထမင္းစားဇြန္း ၈ ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
- ဗင္နီလာအနံ ့အရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
(၁ ခြက္ = 240ml = ၇ိုုး၇ိုုးေကာ္ဖီခြက္ ၁ ခြက္ = ထမင္းစားဇြန္း ၁၆ ဇြန္း)
( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)
ျပဳလုုပ္နည္း
- ၾကက္ဥကိုုညက္ေနေအာင္ခေလာက္ပါ။ ထုုိ ့ေနာက္ ႏြားႏိုု ့၊သၾကား၊ ဆား၊ေထာပတ္္၊ ဗင္နီလာအနံ ့တိုု ့ကုုိထည့္ရ်္ သမေအာင္လုုပ္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ဂ်ံဳကိုုဇကာတိုုက္ထည့္ပါ။
- ဒယ္အိုုးထဲကိုု မုုန္ ့ႏွစ္ရည္မ်ားထည့္ရ်္ မီီးေအးေအးျဖင့္ အပူေပးျပီး ဆက္တိုုက္ေမြွပါ။ ပ်စ္ပ်စ္ေလးျဖစ္လာလွ်င္ မီးဖိုုေပၚမွခ်ပါ။ (ဆက္တိုုက္မေမြွလွ်င္ အခဲမ်ားျဖစ္သြားတတ္ပါတယ္။)
- ထိုု ့ေနာက္ဆီသုုတ္ထားေသာ ဘန္းအၾကီး ၂ ဘန္းထဲကိုုထည့္ရ်္ မ်က္ႏွာျပင္ညီေအာင္ညွိပါ။
- အပူခ်ိန္ 350'F (180'C) မွာၾကိဳအပူေပးထားေသာ oven ထဲကိုု ပူတင္းဘန္းထည့္ရ်္ ၁ နာရီဖုုတ္ျပီးလွ်င္ အေအးခံထားပါ။(ေပါင္းအိုုးထဲမွာဘန္းအေသးေလးေတြ(သိုု႔) ခြက္ကေလးေတြနဲ႔ေပါင္းလဲရပါတယ္။)
Image may contain: drink and indoorဒါကေတာ့ ႏွင္းဆီအနံ႔အခ်ိဳရည္ပါ။ city mart တိုု႔ ocean တိုု႔မွာရွိပါတယ္။ ျပင္ပမွာေနတဲ့သူေတြကေတာ့ ဒိီတံဆိပ္မဟုုတ္လဲ အျခားတံဆိပ္ rose syrup ကိုုဝယ္ယူႏိုုင္ပါတယ္။ ဒါ ၁ ပုုလင္းထည့္ရပါတယ္။ တကယ္လိုု႔ ဒါကိုုဝယ္လိုု႔မရရင္ အခ်ိဳရည္ပိုုထည့္လဲရပါတယ္။No automatic alt text available.ဒါကေတာ့ ႏွင္းဆီအနံ႔ေကာ၊ အေရာင္ပါပါတဲ့ rose flavor ပုုလင္းပါ။ ဒါမ်ိဳးဝယ္လိုု႔ရရင္ေတာ့ ဒီ၁ပုုလင္းပဲထည့္ရုုံပါ။ (ဒါက အနံ႔ေကာ အေရာင္ေကာ ပါျပီးသားမိုု႔ပါ။)Image may contain: drinkဒါကေတာ့ ႏွင္းဆီအနံ႔အရည္ပါ။ city mart တိုု႔ ocean တိုု႔မွာရွိပါတယ္။ ဒါမ်ိဳးပဲရွိရင္ေတာ့ အေရာင္အတြက္ပါလိုုပါေသးတယ္။ ဒါမ်ိဳးဆိုုရင္ ႏွင္းဆီအနံ႔ အတြက္ ၁ ပုုလင္း၊ ႏွင္းဆီအေရာင္အတြက္ ၁ ပုုလင္းလိုုပါတယ္။ Image may contain: drinkဒါကေတာ့ ႏွင္းဆီအေရာင္အရည္ပါ။ city mart တိုု႔ ocean တိုု႔မွာရွိပါတယ္။ အနံ႔မွာ အေရာင္မပါတဲ့အရည္ကိုုသုုံးမယ္ဆိုုရင္ ႏွင္းဆီအနံ႔ အတြက္ ၁ ပုုလင္း၊ ႏွင္းဆီအေရာင္အတြက္ ၁ ပုုလင္းလိုုပါတယ္။Image may contain: food
ပုုံရဲ႔ ညာဖက္အစြန္ဆုုံးက ၂ ပန္းကန္က ေရစိမ္ျပီးေရစစ္ထားေသာ ပင္ပြား ႏွင့္ ေရစိမ္ျပီးေရစစ္၊အေရာင္ဆိုုးထားေသာ ေဆးကုုလားမပါ။
ေဆးကုုလားမကိုု ဇလုုံအၾကီးတခုုထဲမွာ ေရစိမ္ထားပါ။ ေရစိမ္တဲ့ဇလုုံထဲကိုု အနီေရာင္ဆိုုးေဆး ၅ စက္ေလာက္ထည့္ပါ။အနည္းဆုုံး ၅ နာရီေလာက္ေရစိမ္ထားရပါတယ္။ (မသန္႔တဲ့ ေဆးကုုလားမဆိုုရင္ အမိႈက္သရိုုက္ဖယ္ရပါတယ္။) ျပီးလွ်င္ ေရစစ္ထားပါ။

ပင္ပြားကိုု ေဖ်ာ္ရည္မေဖ်ာ္ခင္ ၁၅ မိနစ္ေလာက္အလိုုမွာေရစိမ္ပါ။ ပင္ပြားကိုုေရစိမ္ရင္ ေရထဲကိုု ပင္ပြားမ်ားျဖဴးရ်္ ထည့္ပါ။ ေရစိမ္ျပီးပြလာေသာ ပင္ပြားမ်ားကိုု ေရစစ္ထားပါ။Image may contain: food
ေက်ာက္ေက်ာကိုုေတာ့ အိစံက ၃ မ်ိဳးေလာက္ေတာ့ လုုပ္ေစခ်င္ပါတယ္။ အနီေရာင္ကေတာ့ အဓိကတမ်ိဳး၊ ျပီးရင္ ဆြမ္းေမႊးအနံ႔အတြက္တမ်ိဳး ႏွင့္အုုန္းႏိုု႔ေက်ာက္ေက်ာ တမ်ိဳးပါ။ 
- အုုန္းႏိုု႔ေက်ာက္ေက်ာအတြက္က အုုန္းႏိုု႔ ၃ ဗူး ႏွင့္ေရ ၃ လီတာကိုု မီးဖိုုေပၚမွာပြက္ေအာင္တည္၊ သၾကား ၃ ခြက္ ႏွင့္ ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔ ၃ ထုုပ္ကိုု သမေအာင္လုုပ္ထားပါ။ အရည္မ်ားပြက္လာလွ်င္ သမေအာင္လုုပ္ထားေသာ ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔ႏွင့္ သၾကားကိုုထည့္ပါ။ ေနာက္တခါပြက္လာလွ်င္ ၅ မိနစ္ေလာက္မီးဖိုုေပၚမွာထားျပီးလွ်င္ မီးဖိုုေပၚမွခ်ပါ။ ထိုု႔ေနာက္ဘန္းထဲထည့္ရ်္ အေအးခံပါ။
- အနီေရာင္ေက်ာက္ေက်ာအတြက္ ေရ ၄ လီတာခြဲ ထဲကိုုအနီေရာင္ဆိုုးေဆး ၁၀ စက္ေလာက္ထည့္ ျပီး မီးဖိုုေပၚမွာပြက္ေအာင္တည္၊ သၾကား ၃ ခြက္ ႏွင့္ ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔ ၃ ထုုပ္ကိုု သမေအာင္လုုပ္ထားပါ။ အရည္မ်ားပြက္လာလွ်င္ သမေအာင္လုုပ္ထားေသာ ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔ႏွင့္ သၾကားကိုုထည့္ပါ။ ေနာက္တခါပြက္လာလွ်င္ ၅ မိနစ္ေလာက္မီးဖိုုေပၚမွာထားျပီးလွ်င္ မီးဖိုုေပၚမွခ်ပါ။ ထိုု႔ေနာက္ဘန္းထဲထည့္ရ်္ အေအးခံပါ။
- အစိမ္းေရာင္ဆြမ္းေမႊးအတြက္ ဆြမ္းေမႊးအရြက္ျဖင့္လုုပ္မည္ဆိုုလွ်င္ ဆြမ္းေမႊးအရြက္ ၅ ရြက္ႏွင့္ေရ ၄ လီတာခြဲ (အန႔ံအရည္ျဖင့္လုုပ္မည္ဆိုုလွ်င္ ဆြမ္းေမႊးအန႔ံအရည္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ ပုုံတပုုံနွင့္ ေရ၄ လီတာခြဲ)ကိုု မီးဖိုုေပၚမွာပြက္ေအာင္တည္၊ သၾကား ၃ ခြက္ ႏွင့္ ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔ ၃ ထုုပ္ကိုု သမေအာင္လုုပ္ထားပါ။ အရည္မ်ားပြက္လာလွ်င္ သမေအာင္လုုပ္ထားေသာ ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔ႏွင့္ သၾကားကိုုထည့္ပါ။ ေနာက္တခါပြက္လာလွ်င္ ၅ မိနစ္ေလာက္မီးဖိုုေပၚမွာထားျပီးလွ်င္ မီးဖိုုေပၚမွခ်ပါ။ ထိုု႔ေနာက္ဘန္းထဲထည့္ရ်္ အေအးခံပါ။
- အေအးခံျပီးေသာ ေက်ာက္ေက်ာမ်ားကိုု (အေပါက္အၾကီးဆုုံၚ) ျခစ္ျဖင့္ျခစ္ထားပါ။ (သိုု႔) အတုုံးအေသးေလးေတြတုုံးထားပါ။ (ျခစ္ျဖင့္ျခစ္တာက ပိုုျမန္ပါတယ္။)

No comments:

Post a Comment

ရဲဆိုး ဇာတ္သိမ္းပိုင္း( ပန္းရိုင္းwrite: )

ကုတင္ေစာင္းမွာ ဖင္ပူးေတာင္း ေထာင္ေပးထားတဲ႕ စေနမကို ကုတင္ေအာက္ ၾကမ္းၿပင္မွာ မတ္တပ္ရက္ၿပီး ေဆာင္႕ထည္႕ေနတဲ႕ စိုးရေအာင္သည္ ဆက္တိုက္ အၾကိမ္ တရာေက...