Friday, March 2, 2018

မသံုုးရေသးတဲ့ လက္က်န္ ငွက္ေပ်ာသီးနဲ႔ ေထာပတ္သီးေတြကို မဲမသြားေစရန္

မီးဖိုေခ်ာင္၀င္ရတဲ့ လူအမ်ားစု အစားအစာေတြကို လႊင့္ပစ္ရတာ အင္မတန္ ႏွေျမာၾကတဲ့ လူေတြပါ။ တခ်ိဳ႕အစားအစာေတြဟာ မကုန္ႏုိင္ေတာ့တဲ့ အခါ ဒီအတိုင္းထားရင္း စားလို႔မရေတာ့တာေတြ ျဖစ္တတ္ပါတယ္။ အဲ့လို မျဖစ္ရေစဖို႔ နည္းလမ္းေလးေတြ မွ်ေ၀ခ်င္ပါတယ္။ ငွက္ေပ်ာသီး သိပ္မမွည့္ေသးတဲ့ ငွက္ေပ်ာသီးေတြကို ၀ယ္မယ္ဆိုရင္ေတာ့ အစားအစာေတြကို ဖံုးအုပ္တဲ့ ပလပ္စတစ္ အပါးေလး နည္းနည္း လိုပါတယ္။ ၿပီးရင္ေတာ့ ငွက္ေပ်ာသီးေတြကို တစ္လံုးခ်င္း ေခြ်ပါ။ အဖီးလိုက္ ျဖစ္မေနေစဖို႔ပါ။ ငွက္ေပ်ာသီး တစ္လံုးခ်င္းစီးရဲ႕ အညွာေတြမွာ ပလပ္စတစ္ အပါးေလးကို ေသခ်ာ ပတ္လုိုက္ပါ။ ကဲ ရပါၿပီ။ ဒါဆို အမွည့္ေႏွး သြားေစမွာ ျဖစ္လုိ႔ အ၀ါေရာင္ေလး အတိုင္း ၄ရက္ထက္ပိုၿပီး ၾကာၾကာ စားလို႔ရပါၿပီ။ ခဏေလးနဲ႔ အမွည့္လြန္ၿပီး မဲသြားလို႔ လႊင့္ပစ္ဖို႔ မလိုေတာ့ပါဘူး။ ေထာပတ္သီး ေထာပတ္သီးေတြကို အေနေတာ္ အခ်ိန္ေလးမွာ ခြဲၿပီး တစ္ျခမ္းပဲ စားလုိက္တယ္ တစ္ျခမ္းကို ဒီအတုိင္း ထားမယ္ဆိုရင္ မဲသြားတတ္တာေလးေတြ ျဖစ္ဖူးၾကမွာပါ။ စိတ္မပူပါနဲ႔ေတာ့ ဒီနည္းလမ္းေလးေတြကို စမ္းၾကည့္လိုက္ပါ။ လွပေနဆဲ ေထာပတ္သီးေလးကို ျမင္ရပါလိမ့္မယ္။ သူ႔မွာ နည္းလမ္းကေတာ့ ၃ခု ရွိပါတယ္။ ၁။ ေထာပတ္သီးေတြကို ေလလံုတဲ့ ဘူးတစ္ခုထဲမွာ လွွီးထားတဲ့ ၾကက္သြန္နီေတြနဲ႔ အတူ ထားပါ။ လွီးထားတဲ့ ၾကက္သြန္နီအေပၚမွာ အျခမ္းလိုက္ေလး တင္ထားပါ။ ၾကက္သြန္မွာ ပါတဲ့ ဓာတ္ဟာ ေထာပတ္သီးရဲ႕ မ်က္ႏွာျပင္ကို အနည္းဆံုး ၂ရက္ေတာ့ စိမ္းေနဖို႔ အေထာက္အပံ့ေပးပါတယ္။ ၂။ ေနာက္တစ္နည္းကေတာ့ ေလလံုတဲ့ ဘူးထဲမွာ ထည့္ထားမယ္ဆိုရင္ မ်က္ႏွာျပင္ကို သံလြင္ဆီေလး ခပ္ပါးပါး အႏွံပြတ္ထားေပးပါ။ ၿပီးရင္ ေရခဲေသတၱာထဲ ထည့္သိမ္းထားလို႔ရပါတယ္။ ၃။ ေနာက္ဆံုးနည္းကေတာ့ သံပုရာရည္ပါ။ သံပုရာရည္ နည္းနည္းကို မ်က္ႏွာျပင္ဘက္ျခမ္းကို ျဖန္းေပးပါ။ ေလလံုတဲ့ဘူးကို သံုးမယ့္အစား အစားအစာအုပ္တဲ့ ပလပ္စတစ္အပါးေလးကိုပဲ သံုးေပးပါ။ ကဲ..အိမ္ရွင္မေတြေရ တစ္၀က္ပဲ စားၿပီး မကုန္ႏုိင္လို႔ လႊင့္ပစ္ရတယ္ဆိုတဲ့ အျဖစ္ေတြကေန ကင္းေ၀းၾကပါေစလို႔ ဆႏၵျပဳလုိက္ပါတယ္။ ဖိုးသူေတာ္

No comments:

Post a Comment

ရဲဆိုး ဇာတ္သိမ္းပိုင္း( ပန္းရိုင္းwrite: )

ကုတင္ေစာင္းမွာ ဖင္ပူးေတာင္း ေထာင္ေပးထားတဲ႕ စေနမကို ကုတင္ေအာက္ ၾကမ္းၿပင္မွာ မတ္တပ္ရက္ၿပီး ေဆာင္႕ထည္႕ေနတဲ႕ စိုးရေအာင္သည္ ဆက္တိုက္ အၾကိမ္ တရာေက...