ဒီခရမ္းခ်ဥ္သီးယိုကို ထိုးနည္းေျပာျပေပးမယ္ဆိုတဲ့ကတိအတိုင္္းယိုထိုးနည္းကိုတင္ေပးလိုက္ႁပီေနာ္....လုပ္နည္းကိုတင္ေပးခ်င္လို႔ အိမ္မွာခုျပထားတဲ့ တစ္ပန္းကန္လံုးအေသးစာတစ္လံုးပဲထိုးပါတယ္ အဲ့ဒါေတာင္မွ ခရမ္းခ်ဥ္သီးက ၆၀ဆယ္သား႐ွိပါတယ္...ခု လိူင္ျပထားတဲ့ပံုစံမ်ဳိး အေရာင္မ်ိဳး အရသာမ်ိဳးလိုခ်င္ရင္ေပးထားတဲ့အခ်ိဳးအတိုင္းလုပ္နည္းအတိုင္းေသခ်ာလိုက္လုပ္မယ္ဆိုရပါတယ္ေနာ္...ပါဝင္ပစၥည္း...
ခရမ္းခ်ဥ္သီး၆၀သား.....
သၾကား၁၅က်ပ္သား
ဆား ေကာ္ဖီဇြန္းတဇြန္း..
ကြမ္းစားထံုး..အနည္းငယ္..တို႔လိုအပ္ပါတယ္...
သၾကား၁၅က်ပ္သား
ဆား ေကာ္ဖီဇြန္းတဇြန္း..
ကြမ္းစားထံုး..အနည္းငယ္..တို႔လိုအပ္ပါတယ္...
ယိုထိုးနည္း...ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြကို ေရစင္ေအာင္ေဆး ၿပီး ထိပ္ကေန ေအာက္ကိုမျပတ္ေစရ ေလးစိတ္စိတ္ပါ...
ၿပီးရင္ ထံုးကိုေရေဖ်ာ္ၿပီးထိုခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြကို
ေလးနာရီေလာက္ထံုးေရစိမ္ေပးထားရပါ့မယ္...အခ်ိန္ေစ့လ်ွင္ထံုေတြစင္ေအာင္ေရမ်ားမ်ားႏွင့္ေျပာင္စင္ေအာင္ျပန္ေဆးေပးပါ..ထို႔ေနာက္က်ိဳမည့္အိုးထဲသို႔ထည့္.သၾကားကိုေရေကာ္ဖီတစ္ခြက္စာႏွင့္
ေလးနာရီေလာက္ထံုးေရစိမ္ေပးထားရပါ့မယ္...အခ်ိန္ေစ့လ်ွင္ထံုေတြစင္ေအာင္ေရမ်ားမ်ားႏွင့္ေျပာင္စင္ေအာင္ျပန္ေဆးေပးပါ..ထို႔ေနာက္က်ိဳမည့္အိုးထဲသို႔ထည့္.သၾကားကိုေရေကာ္ဖီတစ္ခြက္စာႏွင့္
ေဖ်ာ္ရည္အမိူက္သဲစစ္၍အိုးထဲသို႔ထည့္ေပးပါ .ဆားထည့္ပါမီးဖြင့္၍ေရခမ္းသည္ထိက်ိဳေပးပါ..ဇြန္းႏွင့္မေမႊပါႏွင့္ အိုးကပ္ခါနီးလ်ွင္ အိုးကိုမ၍အသာလူပ္ေပးပါ..မတူးေစပါႏွင့္ တူးနံစဲြသြားလ်ွင္ ယိုအနံ႔တြင္မေမႊးေတာ့ပါ..စိတ္႐ွည္႐ွည္ႏွင့္
အိုးကိုအသာလူပ္၍လူပ္၍သာလွည့္ေပးပါ...ေရခမ္းလ်ွင္ေနလွန္းမည့္ဗန္းထဲသို႔တစ္လံုးျခင္းစီအသာဆယ္ယူ၍
အိုးကိုအသာလူပ္၍လူပ္၍သာလွည့္ေပးပါ...ေရခမ္းလ်ွင္ေနလွန္းမည့္ဗန္းထဲသို႔တစ္လံုးျခင္းစီအသာဆယ္ယူ၍
ျဖန္ပီးေနက်က္က်က္ပူပူေအာက္မွာ၅ရက္ေလာက္လွန္းေပးရပါတယ္..၃ရက္ေျမာက္ေလာက္တြင္ ပံုစံျပန္ျပန္႔ႀကီးျဖစ္ေနေသာခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြကို ခုပံုမွာျပထားသည့္အတို္ငး္လက္ႏွင့္အသာအယာလိုက္စုေပးပါ..အထက္ေအာက္လွန္ေပးပါ၅ရက္ေလာက္ဆိုရင္ပံုပါအတိုင္းသၾကားလည္းပြင့္ ေျခာက္လည္းေျခာက္ အေရာင္လည္းလွ.ႏွင့္အရမ္းအရသာ႐ွိတဲ့ခရမ္းခ်ဥ္သီးယိုကို
ရပါၿပီ.လံုးဝကို ခရမ္းခ်ဥ္သီးအစိမ္းနံလည္းမနံပါဘူး..အရသာကခ်ိဳခ်ဥ္ေလးပါေနာ္...ဝါသနာပါတဲ့အိမ္႐ွင္မေတြလည္းခုလိုမ်ိဳး.တခါတည္းအမ်ားႀကီးမလုပ္ပဲညနည္းနည္းခ်င္းစီစမ္းသပ္ၿပီးလုပ္ၾကည့္ုၾကေပါ့ေနာ္ .အပ်င္းလည္းေျပ..ပညာလည္းရ.ေပ်ာ္ဖို႔လည္းေကာင္းပါတယ္..အားလံုးကိုေက်းဇူးတင္ပါတယ္..
Credit to လိူင္လိူင္ UNICODE
ဒီခရမ်းချဉ်သီးယိုကို ထိုးနည်းပြောပြပေးမယ်ဆိုတဲ့ကတိအတိုင််းယိုထိုးနည်းကိုတင်ပေးလိုက်ပြီနော်....
လုပ်နည်းကိုတင်ပေးချင်လို့ အိမ်မှာ
ခုပြထားတဲ့ တစ်ပန်းကန်လုံးအသေးစာတစ်လုံးပဲထိုးပါတယ်
အဲ့ဒါတောင်မှ ခရမ်းချဉ်သီးက ၆၀ဆယ်သားရှိပါတယ်...
ခု လိူင်ပြထားတဲ့ပုံစံမျိုး အရောင်မျိုး အရသာမျိုးလိုချင်ရင်
ပေးထားတဲ့အချိုးအတိုင်းလုပ်နည်းအတိုင်းသေချာလိုက်လုပ်မယ်ဆိုရပါတယ်နော်...
ပါဝင်ပစ္စည်း...
ခရမ်းချဉ်သီး၆၀သား.....
သကြား၁၅ကျပ်သား
ဆား ကော်ဖီဇွန်းတဇွန်း..
ကွမ်းစားထုံး..အနည်းငယ်..တို့လိုအပ်ပါတယ်...
ယိုထိုးနည်း...
ခရမ်းချဉ်သီးတွေကို ရေစင်အောင်ဆေး ပြီး ထိပ်ကနေ အောက်ကိုမပြတ်စေရ လေးစိတ်စိတ်ပါ...
ပြီးရင် ထုံးကိုရေဖျော်ပြီးထိုခရမ်းချဉ်သီးတွေကို
လေးနာရီလောက်
ထုံးရေစိမ်ပေးထားရပါ့မယ်...အချိန်စေ့လျှင်ထုံတွေစင်အောင်ရေများများနှင့်ပြောင်စင်အောင်ပြန်ဆေးပေးပါ..
ထို့နောက်
ကျိုမည့်အိုးထဲသို့ထည့်.သကြားကိုရေကော်ဖီတစ်ခွက်စာနှင့်
ဖျော်ရည်အမိူက်သဲစစ်၍အိုးထဲသို့ထည့်ပေးပါ .ဆားထည့်ပါ
မီးဖွင့်၍ရေခမ်းသည်ထိကျိုပေးပါ..ဇွန်းနှင့်မမွှေပါနှင့် အိုးကပ်ခါနီးလျှင် အိုးကိုမ၍အသာလူပ်ပေးပါ..မတူးစေပါနှင့်
တူးနံစွဲသွားလျှင် ယိုအနံ့တွင်မမွှေးတော့ပါ..စိတ်ရှည်ရှည်နှင့်
အိုးကိုအသာလူပ်၍လူပ်၍သာလှည့်ပေးပါ..
ရေခမ်းလျှင်
နေလှန်းမည့်ဗန်းထဲသို့တစ်လုံးခြင်းစီအသာဆယ်ယူ၍
ဖြန်ပီးနေကျက်ကျက်ပူပူအောက်မှာ၅ရက်လောက်လှန်းပေးရပါတယ်..၃ရက်မြောက်လောက်တွင် ပုံစံပြန်ပြန့်ကြီးဖြစ်နေသောခရမ်းချဉ်သီးတွေကို ခုပုံမှာပြထားသည့်အတို်ငး်လက်နှင့်အသာအယာလိုက်စုပေးပါ..အထက်အောက်လှန်ပေးပါ
၅ရက်လောက်ဆိုရင်ပုံပါအတိုင်းသကြားလည်းပွင့် ခြောက်လည်းခြောက် အရောင်လည်းလှ.နှင့်အရမ်းအရသာရှိတဲ့ခရမ်းချဉ်သီးယိုကို
ရပါပြီ.လုံးဝကို ခရမ်းချဉ်သီးအစိမ်းနံလည်းမနံပါဘူး..အရသာကချိုချဉ်လေးပါနော်...ဝါသနာပါတဲ့အိမ်ရှင်မတွေလည်းခုလိုမျိုး.တခါတည်းအများကြီးမလုပ်ပဲညနည်းနည်းချင်းစီစမ်းသပ်ပြီးလုပ်ကြည့်ုကြပေါ့နော် .အပျင်းလည်းပြေ..ပညာလည်းရ.ပျော်ဖို့လည်းကောင်းပါတယ်..အားလုံးကိုကျေးဇူးတင်ပါတယ်..
Credit to လိူင်လိူင်
No comments:
Post a Comment