Saturday, March 3, 2018

ဗိုက္ကအဆီပိုေတြကို ဖယ္ရွားခ်င္တယ္ဆိုရင္ ဒီေဖ်ာ္ရည္ (၃) ခြက္ကို အိပ္ရာမ၀င္ခင္ ေသာက္သံုးေပးေနာ္..

ကိုယ္အေလးခ်ိန္လည္းေလ်ာ့ခ်လိုတယ္၊ က်န္းမာေရးနဲ႕ညီညြတ္ၿပီး က်စ္လ်စ္လွပတဲ့ ကိုယ္ခႏၶာကိုလည္း ပိုင္ဆိုင္ခ်င္တယ္ဆိုရင္ေတာ့ ယခုေဖာ္ျပေပးမယ့္အိမ္လုပ္ေဖ်ာ္ရည္ေလးေတြကို ေသာက္သံုးေပးႏုိင္ပါတယ္ေနာ္။ အေျခခံလုပ္နည္းေလးေတြျဖစ္လို႕ ကိုယ္ႀကိဳက္ႏွစ္သက္တဲ့အတုိင္း ျပန္လည္ျပဳျပင္ႏုိင္မွာျဖစ္ၿပီး အရသာလည္းအလြန္ရွိမွာပါေနာ္။ သခြားသီးအဆီက်ေဖ်ာ္ရည္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား သခြားသီး – ၁ လံုး နံနံပင္ – လက္တစ္ဆုပ္စာ သံပုယိုသီး – ၁ လံုး ဂ်င္း (ေထာင္းၿပီးသား) – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း ရွားေစာင္းလက္ပတ္အရည္ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း ေရ – ခြက္တစ္၀က္ခန္႕ ျပဳလုပ္ပံု ေဖာ္ျပထားတဲ့ ပါ၀င္ပစၥည္းအကုန္လံုးကို အရည္ညွစ္ၿပီး အိပ္ရာမ၀င္ခင္ေသာက္သံုးေပးပါ။ တစ္လေသာက္ၿပီး တစ္ပတ္နားေပးကာ လိုအပ္လွ်င္ ျပန္စေပးႏုိင္ပါတယ္။ ဂရိတ္ဖရုႏွင့္သစ္ႀကံပိုးေခါက္ေဖ်ာ္ရည္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား ဂရိတ္ဖရုအရည္ – ၅၀၀ မီလီလီတာ စပါကလင္ေရ – ၅၀၀ မီလီလီတာ ေရ – ၁ ခြက္ သစ္ႀကံပိုးေခါက္ – ၂ ေခ်ာင္း စမုန္စပါးေစ့ – ၁ ေစ့ ပူစီနံ၊ ေရခဲ၊ သႀကားအနည္းငယ္ ၿပဳလုပ္နည္း သႀကား၊ ေရႏွင့္ သစ္ႀကံပိုးေခါက္တုိ႕ကို ဒယ္အိုးထဲေပါင္းထည့္ၿပီး အခ်ိဳရည္ရေအာင္လုပ္ပါ။ သႀကားမေပ်ာ္မခ်င္း ငါးမိနစ္မွဆယ္မိနစ္အထိ ေမႊေပးပါ။ အေအးခံၿပီး အသီးအရည္ေတြ၊ အခ်ိဳရည္ႏွင့္ စပါကလင္ေရတုိ႕ကို ခရားတစ္ခုထဲမွာ ေရာေမႊပါ။ ေရခဲႏွင့္ ပူစီနံ၊ စမုန္ေစ့တုိ႕ကို ထည့္ၿပီးရင္ ေသာက္သံုးႏုိင္ပါၿပီ။ ပူရွိန္းရွိန္းေလးနဲ႕ အိႏၵိယစတိုင္ေဖ်ာ္ရည္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား သံပရာသီး – ၄ လံုး ဂ်င္း၊ ပူစီနံ စပါကလင္ေရ – ၁ လီတာ ေရ – ခြက္တစ္၀က္ခန္႕ ေရခဲ၊ သႀကားအနည္းငယ္ ၿပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္ သံပရာသီးအခ်ိုဳ႕ကိုအရည္ညွစ္ၿပီး သႀကားႏွင့္ ေရခြက္တစ္၀က္ကို ဒယ္အိုးထဲေပါင္းထည့္ကာ သႀကားအရည္ေပ်ာ္သည္အထိ ေမႊေပးပါ။ ဂ်င္းကို ျခစ္ၿပီး အခ်ိဳရည္ထဲေပါင္းထည့္ပါ။ ပြက္လာၿပီဆိုရင္ မီးပိတ္လိုက္ၿပီး အေအးခံပါ။ သံပရာရည္၊ စပါကလင္ေရႏွင့္ေရခဲတုိ႕ကို ေရာထည့္ၿပီး ပူစီနံ၊ သံပရာသီးအျခမ္းေလးေတြနဲ႕ အလွဆင္ၿပီးရင္ အရသာရွိရွိေသာက္သံုးႏုိင္ပါၿပီ။ ဖိုးသူေတာ္

No comments:

Post a Comment

ရဲဆိုး ဇာတ္သိမ္းပိုင္း( ပန္းရိုင္းwrite: )

ကုတင္ေစာင္းမွာ ဖင္ပူးေတာင္း ေထာင္ေပးထားတဲ႕ စေနမကို ကုတင္ေအာက္ ၾကမ္းၿပင္မွာ မတ္တပ္ရက္ၿပီး ေဆာင္႕ထည္႕ေနတဲ႕ စိုးရေအာင္သည္ ဆက္တိုက္ အၾကိမ္ တရာေက...